فعالية حبوب منع الحمل الخاصة بالرضاعة

رقم الاستشارة الطبية: 34923
تاريخ الاستشارة: 29 نوفمبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 723
زائر
انا فطمت ابني وكنت قبل الفطام باخد حبوب منع الحمل لاكتيفينور بتاعت الرضاعة.
لما فطمتة الدكتور قالي استخدمي حبوب ياسمين مع اول نزول للدورة.
قولتلة البريود لسة خالصة من اسبوع مش هينفع اخده، قالي استمر على لاكتيفينور مع الفطام لحد ما تنزل الدورة بس لحد الان ما جائت الدورة
هل برشام لاكتيفينور مع الفطام له فاعليه ضعيفة وممكن يخلينى احمل ولا تاخر البريوت عادي عشان الفطام؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربة منزل
الحالة النفسية
كويسة
أمراض مزمنة
لا توجدط

Dr Lamiaa Hosney

أخصائي أمراض النساء والتوليد
وعليكم السلام
هو برشام الرضاعة في ابحاث حديثة بتقول ان ممكن الستات تمشي عليه وميحصلش حمل عادي حتي لو مفيش رضاعة المهم الانتظام فيه ممكن تأخر الدورة يكون عادي انتظري ٤٠ يوم بعد اخر دورة واعملي اختبار دم لو مفيش حمل ممكن تبدأي الشريط الجديد

Dr Marwa Ibrahim

الاخت الكريمه ، اقراص لاكتيفينور يفضل استعمالها اثناء الرضاعة لان تاثيرها لمنع التبويض ضعيف وايضا الاختلاف في تناولها يقلل فاعليتها لمنع الحمل
قلة نزول الدورة بسبب هرمون البرولاكتين الذي يزداد نسبته بالدم اثناء الرضاعة وبعد الفطام تقل النسبة تدريجيا وتعود الدورة ايضا للانتظام تدريجيا
اذا كان ليس لديك مانع لتناول الاقراص المركبة مثل ياسمين او جينيرا كارتفاع ضغط الدم مثلا فمن الافضل تناولها بعد الفطام لان فاعليتها في منع الحمل اقوي لانها تمنع حدوث التبويض كما انها تساعد علي تنظيم الدورة الشهرية لديك
يمكنك عمل اختبار حمل بالدم للتاكد من عدم وجود حمل ثم البدء في تناولها بدلا من تناول لاكتيفينور
تستعمل الاقراص لمدة ٢١ يوم ثم تتوقفي عن استعمالها لمدة اسبوع وخلاله تنزل الدورة وبعد انتهاء الاسبوع تتناولي الشريط الجديد دون مراعاة موعد نزول الدورة او انتهائها