عودة حساسية الصدر

رقم الاستشارة الطبية: 18108
تاريخ الاستشارة: 30 ديسمبر 2020
أجوبة: 2 / مشاهدات: 806
زائر
عندي حساسيه صدريه من 5 سنين. الدكتور كتب لي اول مره على بخاخه تركيز 175 سيبوكورت واخدتها اسبوع وخفيت و بعدها ب3سنين جاتلي الحساسية تاني وذهبت لدكتور تاني وكتب لي على بخاخ سيريتايد بتركيز 250 بس فضلت فتره طويله لحد ما خفيت.

وبعد كام شهر رجعت تاني الحساسيه واستعملت نفس البخاخه سيريتايد بس بدون نتيجة.

انا مش عارفه هو لازم كل مره تركيز البخاخه يزيد علشان تجيب نتيجه وكمان عاوزه اعرف ايه البروتوكول اللي اتبعه لما تيجيلي الحساسه اخد ايه؟

مش عاوزه كل مره لازم اروح اكشف عند دكتور وكمان ديما أنفي بيبقى مسدود و بينزل بلغم ديما من أنفي على زوري وكل لما بتكلم أو اضحك أفضل اكح ومعرفش اتكلم خالص ارجو الاهتمام

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
حساسية الصدر
أدوية مستخدمة
بخاخ سيريتايد
تشخيص الطبيب
حساسيه موسيميه صدريه

Dr. Maha Saleh

استشاري طب أطفال
يجب اخد دواء وقاءي بين فترات تغير الفصول ومعالجه الجيوب الانفيه والابتعاد عن الرواءيح والاتربه

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
علاج الحساسيه بالصدر يبدء اولا بتجنب مسببات الحساسيه مثل الاتربه والغبار والروائح و المكيفات و القلق الشديد والتوتر وبعض الاطعمه مثل الحوامض و التوابل العاليه
ثم علاج حساسيه الانف لان افرازات خلف الانف تسبب اثارة وتهيج القصيبات الهوائيه و حدوث الكحه والتحسس والعلاج بكون باستخدام مضاد هيستامين مثل تلفاست مع بخاخ انف مثا فلوكسينيز
ثم يتم تناول علاج واقي من الحساسيه طوال موسم الحساسيه بالنسبه لك وهذا العلاج هو singulair 10 مرة واحدة يوميا
مع تناول بخاخ سيمبيكورت تركيز 175 عند اللزوم فقط مع مقشع بلغم مثل بيسولفون مرتين باليوم