علاج هيشان الشعر

رقم الاستشارة الطبية: 33924
تاريخ الاستشارة: 12 نوفمبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 388
زائر
كان عندي تساقط شعر وذهبت لطبيب
بدأت استخدم لوسيون للشعر (tress follicle )
شعري وقف تساقط الشهر اللي بعده استمريت عليه وزودلي كريم cafa ds da كان في بيبي خير بيطلع وتقريبا مشكلة التساقط اختفت تماما لكن كنت بحس أن قوام الكريم تقيل عالفروة شوية بالنسبة للاستخدام اليومي وفي حكة في الفروة والشعر نفسه في هيشان وناشف مع ان الكريم من استخدامه معالجة الهيشان
بعدها الدكتور كتبلي lindo spray للهيشان
وقريت بردو أنه فوايده كتير
بقى كده يوميا الكريم صباحا مع تسريح الشعر
وليندو عصرا مساج للفروة
ومساء اللوسيون
بعد شهر كمان شعري بقى اسوأ جدا في الهيشان والنشفان وشكله سيء جدا ومش بعرف اسرحه المشط بيمشي بصعوبة ناشف وفي احتكاك وتلف
وحاسة أن المنتجات رغم مكوناتها الكويسة تقيلة على شعري فجايبة نتيجة عكسية
فهل الحل إني استخدم شامبو لطيف يوميا علشان اتخلص من آثارهم بعد ما امتص الفايدة
ولا إني أقلل استخدام المنتجات دي لمرتين في الاسبوع قبل الشامبو واجيب حاجة خفيفة للتسريح اليومي؟ أرجو الإفادة شعري بيتدهور جدا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا أعمل
الحالة النفسية
ليست في أفضل حال
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
High potency formula
تشخيص الطبيب
مشروح في السؤال

Dr Doaa Amer

أخصائي الجلدية والتجميل والليزر
السلام عليكم
استمري علي استخدام العلاج حيث وصف الطبيب مع إضافة عمل حمام كريم مرتين اسبوعيا مفيد جدا لعلاج الهيشان مثل لوريال او سيجما حمام كريم
وشكرا

Dr. Hussein Elsaid

أخصائي باطنة
بعد فحص الاعراض تبين أن كثرة استخدام الأدوية للشعر ما بين لوسيون وكريم واسبراي ادت الي اجهاد فروة الرأس وبصيلات وجذور الشعر لذلك ننصح بفترة راحة لفروة الرأس والشعر واستعمال مقويات خفيفه لتنعيم وتلميع الشعر .
العلاج
سيلينيوم بلو شامبو لغسيل الشعر يوم بعد يوم
جونسون بيبي اويل زيت لتصفيف ولمعان وحيوية الشعر بعد الشامبو
هيرفيت كبسولات
كبسولة واحدة يومياً