علاج نقص الكرياتينين او نقص شرب الماء

رقم الاستشارة الطبية: 30446
تاريخ الاستشارة: 21 سبتمبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 1501
زائر
انا اعاني من نقص الكرياتينين عمري 18 عام و نسبة الكرياتينين في جسمي 0.67 و اشرب الماء كثيرا لدرجة كبيرة تتمثل في ( 12 - 14 لتر ) في اليوم ، و لا استطيع الأكل حتى انني لا اكل اي شيء ليوم كامل و اعاني من فقدان الشهية و دوران و الخمول و ضعف الحركة

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا اعمل
الحالة النفسية
جيدة قليلا
أمراض مزمنة
فقر الدم
أدوية مستخدمة
ادوية فقر الدم
تشخيص الطبيب
نقص الكرياتينين

Dr. Hussein Elsaid

أخصائي باطنة
ليه كل ده ومين قال ان نسبة الكرياتينين لما تكون قليلة بتحتاج علاج وايه علاجها وايه الاعراض اللي حسيت بيها كل اللي بيهمنا في الكرياتينين ان نسبته لا تزيد عن ١,٢ علشان نحافظ علي الكليتين علشان لو زادت عن ١,٢ هنصاب بفشل كلوي
شرب الماء كتير حاجه كويسه علشان نحافظ على الكليتين لكن لا نفرط فيه حتي نستطيع الاكل.
نسبة الكرياتينين من ٠,٦ الي ١,٢
لو نزلت هيعمل الم بسيط في العضلات لا يذكر ومش هنحس بيه...
اما فقدان الشهية و الدوران و الخمول و ضعف الحركة
نتيجه قلة الاكل وسوء التغذية والانيميا ..
هتشرب عصائر فريش كتير وتتناول فاكهه وخضروات وأسماك ولحوم

Dr. Mohamed Hamdy

أخصائي باطنة
لاتقلق هذه نسبه طبيعيه. من أسباب نقص الكرياتنين ضعف العضلات وقلتها وامراضها. كذلك شرب الماء الكثير يقلل نسبه الكرياتنين