علاج صديد البول

رقم الاستشارة الطبية: 13629
تاريخ الاستشارة: 7 أكتوبر 2020
أجوبة: 4 / مشاهدات: 1650
زائر
انا عملت تحليل بول و طلع فيه عكارة بس مفيهوش دم الحمد لله و طلع فيه كرات الدم البيضاء (25 - 30) و كرات الدم الحمراء (50 - 60) و دائما عندي شعور بحرقان اسف في مجري البول بعد التبول و دائما عندي شعور و رغبه في التبول وخصوصا في المساء ممكن كل نص او ربع ساعه و البول بينزل بكمية معقولة و دكتور التحاليل قالي كده في صديد وانا مش عارف اخد له ايه او اعمل ايه و شاكر لفضل حضراتكم واسف على الاطاله.. حفظكم الله جميعا من كل سوء يارب

الجنس
ذكر
العمر

Dr. Hagar Gomaa

أخصائي أنف وأذن وحنجرة
من التحليل والشكوي يوجد التهاب بمجري البول
من الأفضل بدأ العلاج ثم اعادة التحليل مرة أخرى بعد ١٠ ايام
يرجى شرب السوائل بكثرة بالذات المياه
واخذ
سيبرو ٧٥٠ مجم قرص كل ١٢ ساعه لمدة ١٠ ايام
ثم اعادة التحليل
الف سلامه

Dr. Moshira Hussein

طبيب جلدية
نتائج فحص البول تبين وجود التهاب بكتيري فى مجرى البول وهو الذي يسبب حرقة أثناء التبول والرغبة المستمرة فى التبول وألم فى البطن أسفل السرة .
يفضل عمل مزرعة بول وبناء على النتيجة يتم وصف المضاد الحيوي المناسب.
يمكنك تناول أقراص رواتينكس كل ٨ ساعات.
الإكثار من شرب المياه يحسن الوضع كثيرا.

زائر
من التحليل والشكوي يوجد التهاب بمجري البول
من الأفضل بدأ العلاج ثم اعادة التحليل مرة أخرى بعد ١٠ ايام
يرجى شرب السوائل بكثرة بالذات المياه
واخذ
سيبرو ٧٥٠ مجم قرص كل ١٢ ساعه لمدة ١٠ ايام
ثم اعادة التحليل
الف سلامه
شكرا علي اهتمام و رد حضرتك يا دكتور.. انا بس عاوز اوضح انا اشعر بالحرقان في نهاية القضيب بيكون بعد التبول و حرقان بسيط و البول لما بينزل كتير كل ربع او نصف ساعه بيكون لونه ابيض شفاف شبه المياة في المساء بالذات اما باقي اليوم بيكون اصفر عادي.. و تحليل وظائف الكلي الاساسية طلع كويس الحمد لله ولا يوجد الالم اسفل البطن او الظهر يا دكتور الحمد لله و شاكر جدا لحضرتك

التعديل الأخير بواسطة المشرف:

Dr. Shaimaa Salah

استشاري طب أسرة
السلام عليكم ورحمة اللة وبركاتة اهلا وسهلابحضرتك الف سلامة عليك حالة حضرتك التهاب بكتيري في مجري البول يفضل عمل مزرعة في البول لاخذ المضاد المناسب لحين عملة تاخد اقراص ciprofloxacin500mg قرص كل ١٢ ساعة لمدة ٧ الي ١٤ يوم وتاخذ Brufen 400mg اقراص قرص ٣ مرات في اليوم لمدة ٧ ايام شرب سوايل بكثرة ما لايقل عن ٨ الي ١٠ اكواب يوميا شرب عصير الفواكهة والخضار وماء جوز الهند اكل الفواكهة التي تحتوي علي سوايل الحفاظ علي النظافة الجيدة خلط ٢جرام من القرفة في كوب من الماء وشربة بانتظام يحد من الالم والالتهاب شرب كوب من عصير الرمان يوميا لمنع خلايا الصديد ويحل من مشاكل التهاب المسالك البولية شرب الشاي الاخضر يحتوي علي مضاد للاكسدة يحسن من المناعة لمكافحة العدوي تجنب التدخين والكافيين تناول الاطعمة الغنية بالالياف مثل المكسرات والبقوليات ارتداء ملابس الداخلية القطنية تجنب السراويل الضيقة مع تمانيتنا بالشفاء العاجل