ضيق التنفس بسبب القولون العصبى

رقم الاستشارة الطبية: 11104
تاريخ الاستشارة: 16 أغسطس 2020
أجوبة: 1 / مشاهدات: 258
زائر
عندى مشكلة وهى ضيق التنفس بسبب القولون العصبى والمعدة وبيصول لدرجة شديدة مع المجهود البدنى او الضغط النفسى اللى بيحتاج تمدد الرئتين اكثر او اكسجين اكتر المشكلة ان القولون ضاغط عليها .
انا بس عايز اثبت الكلام دة بتحاليل وورق علشان اعرف اقدمو فى الكشف الطبى للجيش .
هل فية تحاليل معينة تعرف تثبت دا وخصوصا ان المرض اشبه بمرض نفسى !!
شكرا مقدمأ

الجنس
ذكر
العمر
الطول
الوزن

Dr. Saja Alweshah

طبيب عام
القولون العصبي اذا حدث انتفاخ بعد اكل معين يحدث ضغط على الصدر وبالتالي يحدث ضيق نفس خفيف ويجب ان لا يكون هناك ضيق نفس في الوضع العادي او يكون التشخيص بوجود حساسية (الربو ) .
تستطيع تحسين حالتك اذا تم معالجة القولون العصبي عن طريق التوقف عن الاكل الذي يؤدي الى الانتفاخ والتدخين والمنبهات والتوتر. بالنسبة للتقرير ف عليك بالذهاب الى الطبيب لاجراء فحوصات وبالتالي حسب النتائج يتم كتابة التقرير بحالتك .