صداع شديد خلف الرأس

رقم الاستشارة الطبية: 30045
تاريخ الاستشارة: 15 سبتمبر 2021
أجوبة: 3 / مشاهدات: 582
زائر
عندى صداع بقالوا فترة فى دماغى من ورا كدا واجعانى جامد وحاسس فيها بشدد بقالوا فترة قولت صداع وهيمشي من البرد لكن مش راضي يسيبنى ولما بفكر الوجع بيزيد اكتر او حتى وانا عمال اكتب ليك الوجع بيزيد فمش عارف دا اى وهل محتاج اروح اكشف ولا فترة وهيروح ولا اى انا الوجع دا كان بيجيلى منه شوية فى الثانوية يعنى مش جديد بس المرادى حاسس بيه اوى

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب
الحالة النفسية
جيدة
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
لا

Dr. Yasmeen Hosam

أخصائي علم الأجنة وأطفال الأنابيب وطواريء باطنة
الف سلامه ع حضرتك اخي الفاضل.. الصداع هو عرض يصيبنا جميعا اذا تعرضنا للاجهاد او التوتر.. ولكن اذا زادت الفتره عن اسبوعين فيجب القيام ببعض الفحوصات للاطمئنان.. اولا يجب عليك متابعه الضغط يوميا لمده اربع ايام لان احد اسباب الصداع الاساسيه هيه ارتفاع ضغط الدم.. وايضا قم بقياس نسبه السكر.. ويفضل عمل تحليل صوره دم لاستبعاد الانيما لان الانيميا يمكن ان تسبب صداع مزمن.. ونصيحتي لا تكثر من المسكنات لان كثرتها تضر بجسمك.. يجب معرفه سبب الصداع اولا حتي نقضي علي السبب وليس العرض .. وشكرا

Dr Zahraa Abd El-Hamid

أخصائي طب الأسرة
الصداع قد يكون بسبب إجهاد شديد وإرهاق أو نتيجة لتيبس في عضلات الرقبة أو نتيجة لسوء تغذية مع عدم أكل وجبات غذائية صحية لذلك انصحك بعمل تحليل صورة دم كاملة CBC وان لا تشغل نفسك بالتفكير الزائد وان تهتم بالغذاء المتوازن مع أخذ قسط كافي من النوم والراحة

Dr Ayman Aguib

أخصائي جراحة مخ وأعصاب و العمود الفقري
اهلا بك و الف سلامه عليك
اول حاجه لازم تقيس ضغط و سكر و تحلل صورة دم
بعد الاطمئنان عليهم
الصداع غالبا بيكون سببه توتر و قلق و تفكير زائد
و ممكن يكون فيه ضعف بالدوره الدمويه للمخ
لازم تنظم مواعيد النوم و لازم تنام بالليل
و تحاول تتجنب كثرة التفكير
و ممكن تاخد حبوب سيرفيتام مرتين باليوم مع بنادول اكسترا مرتين باليوم
اذا لم يحدث تحسن لازم تزور طبيب مخ و اعصاب يفحص جيدا