دوار وثقل في العين والرأس

رقم الاستشارة الطبية: 13394
تاريخ الاستشارة: 2 أكتوبر 2020
أجوبة: 5 / مشاهدات: 369
زائر
كنت عابزة اعرف سبب ان بحس زى ميكون ان العين فيها دوار و تقيلة عايزة تتقفل
و راسى كذلك بحسها تقيلة و دايخة بس بمشى عادى مش بفقد الوعى الحمدلله
انا عندى انيميا كنت عاملة تحاليل من شهر كدة كانت ١٠.٣٧٪ و الموبايل موجود ديماً مبسبهوش ف ده سببه ايه

الجنس
أنثى
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
برشام للعصب الخامس

Dr. Hagar Gomaa

أخصائي أنف وأذن وحنجرة
اعادة تحليل صورة الدم خصوصا لو يوجد سبب للفقدان المزمن للدم مثل وجود شرخ شرجي او التهابات بالمعده او دورة شهرية شديدة
قياس ضغط الدم ٣ ايام متتالية ووافينا بالنتائج
الف سلامه

زائر
انا بحس ان عينى على طول عايزة تتقفل و دماغي تقيلة و عايزة اعرف ده سببه ايه
انا عندى التهابات في العصب الخامس هل ممكن يكون بسببه

Dr. Hagar Gomaa

أخصائي أنف وأذن وحنجرة
وارد يكون هو السبب لانه يكون مصحوب بألم وصداع
لكن يجب عليكي قياس ضغط الدم تلات ايام متتاليه
وعمل صورة دم كاملة
وفي حالة وجود خلل في أحدهما نلجأ للطبيب الباطني
وأيضا قياس النظر
الف سلامه

Dr. Mohamad Ahmed

اخصائي أورام وأمراض الدم وزرع النخاع العظمي
ألف سلامة لحضرتك
بالنسبة لموضوع الصداع ده فعلا ممكن يكون نتيجة التهابات العصب الخامس وممكن يكون ليه اسباب تانيه زي التهابات في الجيوب الأنفية أو الانيميا أو الضغط غير منتظم او في مشكله في النظر
لذلك ينصح بعمل تحليل صوره دم كامله ومتابعة الضغط ومراجعة طبيب عيون

Dr. Samar Essam

طبيب معتمد
بالفعل قد يكون التهاب العصب السابع له علاقة بالأعصاب المغذية لجفن العين و المسئولة عن التحكم في حركته.. و لذلك ينصح باستشارة الطبيب المعالج و أيضا عمل تحليل CBC لمعرفة نسبة الهيموجلوبين بالدم فقد تعاني من الأنيميا و هي السبب في احساس التقل بالرأس.. و ينصح بمراجعة طبيب العيون أيضا.. مع ضرورة الالتزام بتناول طعام صحي متوازن غني بالحديد و الكالسيوم و الفيتامينات اللازمة لصحتك فقد يكون نقص الحديد أو فيتامين د سبب في تعب الراس.. و ينصح بشرب قدر كافي من الماء و الراحة و النوم عدد ساعات كافي.. و ممارسة الرياضة بشكل يومي و بانتظام.. و عدم إجهاد العين بالتدقيق كثيرا.. مع التمنيات بالشفاء العاجل