حبوب كلوميفين

رقم الاستشارة الطبية: 24910
تاريخ الاستشارة: 9 يونيو 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 241
زائر
حضرتك انا دورتى منتظمه المفروض بتيجى يوم ٦ فى الشهر جت الشهر،اللى فات يوم ٧ مايو وخدت حبوب كلوميفين بعد انتهاء الدورة مباشره لمده ٥ ايام وحاليا الدورة مجتش متاخرة ٣ ايام هل ده ممكن يكون بسبب اانى خدت كلوميد بعد الدورة ولا ملهاش علاقه وهل هى بتاخر الدورة ده غير انى عندى الم جامد فى ضهرى لما بقعد

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr. Basma Abdelrazek

أخصائي أمراض النساء والتوليد
مرحبا ..
دواء كلوميفين للتبويض واذا حدث علاقه معه ف ايام التبويض ممكن كثيرا ان يحدث حملا فيفضل عمل تحليل حمل بالدم بعد تاخر الدورة عن ميعادها اسبوعا لتاكيد وجود الحمل ام لا .واذا كانت النتيجه سلبيه فهذا يحدث ان تتاخر الدورة ايام قليله عن معادها مع ادويه التبويض او ادويه بها هرمون ويمكن تكرار دواء الكلوميفين لمدة ست دورات اذا جاءات الدورة ولم يحدث حملا.والم الظهر ممكن بسبب عدم نزول الدورة فانتظرى حاى تعرفى نتيجه تاخرعا بالحمل ام لا.

زائر
شكرا