جرعات لقاح التهاب الكبد

رقم الاستشارة الطبية: 8742
تاريخ الاستشارة: 12 يونيو 2020
أجوبة: 2 / مشاهدات: 342
زائر
دكتور انا اخدت لقاح التهاب الكبد جرعة 1 وقالولي الجرعة التانية بعد شهر والثالثة بعد 6 شهور
لكن بعد ما اخدت الجرعة الاولى صار حجر 3 شهور وما اخدت التانية
هل اخد الجرعة 2 او لازم ارجع أبدأ من جديد بالجرعة 1
ما الفرق بين الجرعة 1 و 2 و 3

الجنس
أنثى
العمر

Dr. Mohammed Al-Frras

اختصاصي بامراض وجراحة الاوعية الدموية
بالنسبة للجرعات هو نفس اللقاح بالجرعات لكن تتوزع الجرعات بهذا الشكل لتحفيز تكوين أجسام مضادة
لذا يفضل اعادة الجرعات من الصفر

Dr. Tarek Abdelaziz

استشاري تخدير (في ذمة الله)
اللقاح يحتوي على واحد من البروتينات المغلفة للفيروس ويؤخد على ٣ جرعات ومده محدده بين كل جرعه والاخرى لتنشيط الجهاز المناعى وتكوين اجسام مضاده للفيروس anti-HBsAg لذلك يفضل اخذ الجرعات من اول جرعه والحفاظ على الفترات المحدده بين الجرعات