تورم مع احمرار و حكه و سخونة في جميع أنحاء الجسم

رقم الاستشارة الطبية: 31755
تاريخ الاستشارة: 11 أكتوبر 2021
أجوبة: 4 / مشاهدات: 2726
زائر
اعاني من حساسية جلدية شديدة فى جميع انحاء جسمى حتى براسى ورجلى مع احمرار وحكة وورم وسخونه ولا اقدر على الشغل ولا اقدر امشى على رجلى بسبب الورم والوجع

بدأت الحالة من سنة 2008 وتم العلاج بالمصل ورجعت من سنه بالظهور مرة اخرة وهذه الصورة من امس لليوم وكل يوم تزداد عن اليوم الذي قبله ووقت اضغط على يدى فى اى شغل تظهر مكانها ورم ولو شلت اى حاجه على كتفي تورم مكانها ولو مسافر مسافه طويلة تطلع فى المقعد بحجم كبير قد كف الايد ووقت تطلع فى قدمى يحدث ورم ووجع ولا اقدر على المشي

تم الكشف عند دكتور حساسية ومناعه وتم كتابة ادوية وهى اقراص كلاريتين واقراص solupred 20mg واقراص الفينترن ولم تعمل اى مفعول للعلم انى اخذ هذه الادويه من شهر 2/2021 حتى الان

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
حرفى
الحالة النفسية
لايوجد
أمراض مزمنة
لايوجد
أدوية مستخدمة
لايوجد

المرفقات

  • IMG_٢٠٢١١٠١١_١٥٢٣١١.jpg
    IMG_٢٠٢١١٠١١_١٥٢٣١١.jpg
    122.4 KB · المشاهدات: 499
  • IMG_٢٠٢١١٠١١_١٥٢٢٢٤.jpg
    IMG_٢٠٢١١٠١١_١٥٢٢٢٤.jpg
    97.8 KB · المشاهدات: 797
  • IMG_٢٠٢١١٠١١_١٥٢١٣٧.jpg
    IMG_٢٠٢١١٠١١_١٥٢١٣٧.jpg
    104.5 KB · المشاهدات: 1,467
  • IMG_٢٠٢١١٠١١_١٥٢١٥٩.jpg
    IMG_٢٠٢١١٠١١_١٥٢١٥٩.jpg
    181 KB · المشاهدات: 441

Dr Doaa Amer

أخصائي الجلدية والتجميل والليزر
السلام عليكم
بعد النظر في الصوره المرفقه تنبين انك تعاني من chronic urticaria او تهيج مزمن في الجلد
انصح بعمل cbc
مع العلاج الاتي
R/kenacort Amp
حقنه كل شهر لمدة ٣ شهور

R/atarax 25 mg tab
ق ٣ مرات يوميا لمدة ١٠ ايام
R/clovacort cream
دهان مرتين يوميا لمدة ١٠ ايام
وحديثا توصلنا الي نوع جديد من العلاج وهو سحب ١٠ سم من الدم ثم حقنها عضل ببطء شديد لنفس الشخص وتكرر مره /أسبوعين لمدة شهرين
هذه الطريقه مفيده في تخلص الجسم من الأجسام المضاده المسببه لهذا التهيج ،
يمكنك استشارة طبيبك الخاص
وشكرا

Dr. Hussein Elsaid

أخصائي باطنة
بعد الاطلاع على الصور والاعراض تبين انك تعاني من أعراض حساسيه الجلد تسمي ارتيكاريا وتظهر في اي مكان في الجسم وفي اي وقت نتيجة التعرض او الاحتكاك لاجسام تزيد من تحسس الجلد واثارته مثل التعرض لحشرات منزليه او ملامسة حيوانات كالقطط والكلاب والطيور او التعرض لبعض المنظفات الصناعية او بعض النباتات .
ننصح بالتوجه إلى قسم الطوارئ بالمستشفى وتناول حقن سريعه للحساسية
افيل امبول وريد
يوليو كورتيف ١٠٠ ملجم وريد ببطء.
العلاج
هوستاكورتين أقراص قبل النوم
هيستازين أقراص قرص قبل النوم
بانديرمال كريم دهان مرتين يوميا
وننصح بالعرض على استشاري الحساسية والمناعة للحقن بمصل مضاد للحساسية

زائر
انا كنت اعانى من حساسية شديدة جدا فى كامل جسمى حتى كنت لا اقدر على رفع شى ولا ادوس على قدمى وفضلا من حضرتك ارسلتي لى علاج لمدة عشرة ايام ثم قولتى لى انى اتابع مع حضرتك باخر نتيجة الحساسية وقولتى لى استخدم العلاج لمدة عشرة ايام فقط والعلاج هو (زيرتك 10مجم/وكريم كلوفاكورت/ وحقنة ابيرليفان) وحضرتك قولتى ان الحقنه مره كل شهر واخذ 3حقن على 3شهور وانا الحمدلله الان الحساسية بقت مش زى الاول بقت تطلع اد النص جنية او حباية الفول والحكة بقت ضعيفه جدا عن الاول والسخونه مكان الحساسية بقى اقل وحضرتك قولتى لى انى اتابع بعد العشرة ايام العلاج وهذه اخر صور للحساسية خلال عشرة ايام العلاج وفضلا من حضرتك اكمل العلاج ولا فى علاج اخر وشكرا جزيلا لسيادتك

المرفقات

  • IMG_٢٠٢١١٠٢١_٢٢٥٩٣١.jpg
    IMG_٢٠٢١١٠٢١_٢٢٥٩٣١.jpg
    1.6 MB · المشاهدات: 259
  • IMG_٢٠٢١١٠٢٣_١٤٠٧٤٨.jpg
    IMG_٢٠٢١١٠٢٣_١٤٠٧٤٨.jpg
    1.5 MB · المشاهدات: 1,653
  • IMG_٢٠٢١١٠٢٣_١٤٠٨١٩.jpg
    IMG_٢٠٢١١٠٢٣_١٤٠٨١٩.jpg
    1.7 MB · المشاهدات: 325
  • IMG_٢٠٢١١٠٢٣_١٤٠٨٥٣.jpg
    IMG_٢٠٢١١٠٢٣_١٤٠٨٥٣.jpg
    1.5 MB · المشاهدات: 255

Dr Doaa Amer

أخصائي الجلدية والتجميل والليزر
السلام عليكم
اهلا بحضرتك واشكرك علي التزامك بالعلاج والمتابعه معانا للاطمئنان علي صحتك
طالما في تحسن الحمد لله هتكمل بس علي الحقن حقنه كل ٣ شهور وهاتستخدم ملطف للجلد مثل bringo lotion
مس للجسم صباحا ومساء
وايضا هنستخدم فيتامينات لتقوية مناعة الجلد R/zinctrone tab
ق بعد الغداء يوميا لمدة ٣ شهور
مع اتباع حميه غذايءه بتناول الخضروات الطازجه والعصايءر الطبيعيه وتبتعد عن المانجا والفراوله والموز والبيض والسمك
شكرا جزيلا