تمزق في اربطة القدم

رقم الاستشارة الطبية: 22036
تاريخ الاستشارة: 29 مارس 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 507
زائر
من شهرين ونص كنت في تمرين كرة القدم واتزحلقت ووقعت بثقل جسمي كله على رجلي و هي متنية تحتي و ساعتها مقدرتش المسها حتى الأرض لغاية ما بعدها بيوم رحت عملت إشاعة وقال الدكتور مفيش كسر وفيه بس تمزق في اربطة القدم و هتقعد اسبوعين راحة بس انا عشان كنت بنزل الدروس و كدا فمريحتهاش الفترة دي يعني بدأت انزل عليها من بعد خمس ايام من الإصابة و هي لاغيت دلوقتي من شهرين و نص و لسة حاسس ان فيها الم في بعض المناطق مثلا من الجنب الخارجي ووش الرجل ومن تحت لما بضغط عليها فكدا قدامها قد ايه عقبال ماتخف خالص؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
70.5
تشخيص الطبيب
تمزق بأربطة القدم و ريباريل چيل و الفنترن و بين ريليفر

Dr. Samar Essam

طبيب معتمد
الأمر يستدعي الراحة و عدم الوقوف عليها لمنح فرصة للعضلات و الأنسجة أن تتعافى.. و لا داعي للقلق طالما أنه يمكنك الوقوف بدون ألم في العظام فالألم كما قال الطبيب مرتبط بالانسجة و الاربطة.. و ينصح بعدم الوقوف عليها أسبوعين على الأقل و ينصح بتعرض الساقين لأشعة الشمس بحيث يكون الجلد مباشر للشمس بدون ملابس في الفترة منذ الشروق و حتى العاشرة صباحا ومن الرابعة عصرا حتى وقت الغروب للاستفادة من فيتامين د.. و يجب الاستمرار على اقراص الفينتيرن للالتهاب على أن تكون جرعته قرص قبل الأكل بنصف ساعة ع معدة فارغة 3 مرات يوميا.. و استخدام كريم hemoclar في حالة وجود تجمعات دموية تحت الجلد.. َ و يمكن استخدام جل مسكن للألم مثل voltaren emulgel.. و ينصح بانقاص الوزن قليلا لتقليل وزن الجسم الزائد على العظام.. و يمكن تناول أقراص كالسبوم مع فيتامين د مثل calcium d3f.. مع التمنيات بالشفاء العاجل