تعتبت من النوم والقلق مع مرض الغدة الدرقية

رقم الاستشارة الطبية: 28271
تاريخ الاستشارة: 12 أغسطس 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 722
زائر
انا عندي الغده وباخد كاربيمازول قرص في اليوم الصبح وبعمل تحليل كل ٣ شهور نتيجه كويسه ماعدا Tsh بينزل واخر مره كان 0.002 وعملت اشعه كل ٣شهور وقالو انها كويس مفيش حاجه وعملت مسح ذري بس من سنتين وبنام كتير جدا وزهقت من النوم والقلق والتوتر كتير ايه الحل

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أدوية مستخدمة
كاربيمازول

Dr Yasser Gomaa

استشاري الجراحة العامة
أهلا بحضرتك..
يعتبر العلاج المستخدم (كاربيمازول) من الأدويه التي تثبط افراز الهرمونات من الغده الدرقيه.. فيقلT3... T4..ويبدأ هرمونTSH يتعادل او يزيد ولكن اذا كانت الأعراض توضح أنه يوجد أعراض خمول نشاط الغده فمن المحتمل تقليل جرعه كاربيمازول لمده شهر واعاده التحليل وعمل أشعه تليفزيونيه علي الرقبه والغده الدرقيه...