تضخم في الغدد الليمفاوية بالرقبة

رقم الاستشارة الطبية: 39867
تاريخ الاستشارة: 7 مارس 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 663
زائر
لو سمحت كان عندي الغدة اللمفاوية اللي في الرقبه الجهة اليمنى كتلة صغيرة اقل من ١ سم غير مؤلمه وبتبان اما اثني رقبتي بس حتى اني شوفتها بالصدفه وبتتحرك عادي زي الطزاز كده وعندي الغدة اللي تحت الفك الايمن حاسس انها اكبر من الغدة الايسر شوية لكن برده بدون الم وبتتحرك عادي ومفيش اي اعراض وزورت الطبيب وقالي عادي مش محتاج تحاليل ولا اشعه بس طبعا عندي وسواس

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول

Dr Yasser Gomaa

استشاري الجراحة العامة
أهلا بحضرتك..
عند وجود إلتهاب بالوجه أو الرقبة فقد يؤدي ذلك إلى تضخم في الغدد الليمفاوية بالرقبة..
وعندما ينتهي هذا الالتهاب بالعلاج قد تبقي الغده الليمفاوية ظاهرة نوعاً ما خصوصاً إذا كانت الرقبه رفيعه..
أنصح حضرتك بعمل أشعة تليفزيونية علي الرقبه للاطمئنان ..
تحياتي..