بطانه الرحم سميكه

رقم الاستشارة الطبية: 20453
تاريخ الاستشارة: 14 فبراير 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 321
زائر
معي ما شاء الله ست اولاد، وكنت بستعمل بينهم وسائل منع حمل كتير مختلفه، وكانت بتتعبنى جدا وبتسبب نزيف
وكنت بضطر اشيلها
وجربنا العزل من وقت للتاني ولكن للاسف كنت بحمل
وفى النهاية ركبت لولب هرموني ميرينا لكثرة النزيف اللي ديما يجيني وعندي لحميات في الرحم أنا مركباه من سنة وما زالت الدورة بتجيني مش اقل من ١٠ ايام ودم غزير جدا واخر مرة كان في قطع دم روحت المستشفى واعطوني دافلون وديسنون ٥٠٠ وبريمولوت
لمدة ١٤ يوم خدتهم والدورة الشهر ده النهاردة ا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
بطانه الرحم سميكه

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
وجود سمك ببطانه الرحم قد يحدث بسبب خلل هرمونات او بسبب كسل الغدة الدرقيه او بسبب وجود ليفيات بجدار الرحم ويحتاج اما علاجات هرمونيه تحوي هرمون الاستروجين
او لعملية تنظيف للرحم و لا يصلح استعمال اللولب لمنع الحمل مع وجود سمك ببطانه الرحم
لانه سوف يسبب نزول البطانه غير المنتظم و حدوث نزيف رحمي
ينصح باستشارة طبيب نسا و عمل تقييم لحالتك وتحاليل هرمونيه أهمها البروجسترون و الاستروجين و الغدة الدرقيه