بحة زور مستمرة

رقم الاستشارة الطبية: 6125
تاريخ الاستشارة: 21 أبريل 2020
أجوبة: 6 / مشاهدات: 695
زائر
انا عندي بحبحة في الزور مستمرة ، و صعوبة خروج بلغم و تسبب كحة توجع العظم ، ايه اخد علاج ...انا معايا علاجات اكتوفنت بلاس و عندي ستيل ساستين ٢٠٠ فوار و عندي سيليكون اقراص و تيليفاست ١٨٠
هل اخد حاجة من دول ولا اخد حاجة تاني ولا اعمل ايه لان الموضوع مدايقني بصراحة جدا و له شهر معايا و شكرا

الجنس
ذكر
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
كولستيرول ، سكري ، ضغط
يمكنك تناول قرص تيلفاست كل مساء مع قرص مذيب للبلغم mucinex مرة واحدة يومياً والاستنشاق بمحلول ملحي يقضي على احتقان الجيوب الأنفية

Dr. Tarek Abdelaziz

استشاري تخدير (في ذمة الله)
يمكنك استعمال اسيتايل سيستايين فوار المذيب وطارد البلغم مع أقراص تليفاست مرتين يوميا بجانب بخاخ سيمبيكورت لمعالجه الالتهاب فى الصدر والسيطرة على الكحه بجانب تناول سوائل دافئه باستمرار مثل ملغى ورق الجوافه والبابونج

زائر
سؤال يخص الحنجرة...
كنا سألنا امبارح عن علاج للبحبحة و الدكتور قال اسم علاج mucinex بس للاسف غير موجود بالصيدليات المتاحة بالقرية... فجبنا حاجة بديلة اسمها muco S. R.
هل كويس ولا يوجد اقتراحات ؟

كويس بس خده مرة واحدة في اليوم واشرب ماء كثير وتناول طعام متوازن ولا تتعرض للأتربة والدخان

نعم جيد ويعتبر بديل مناسب
ينصح بالحرص على شرب الماء بكثرة

Dr. Tarek Abdelaziz

استشاري تخدير (في ذمة الله)
ينعم فهو بديل مناسب ومذيب للبلغم ينصح باخذ حبه واحده يوميا مع شرب كميه وفيره من الماء واذا لم تتحسن الحاله من اسبوعين الى ثلاثه يرجى استشاره الطبيب المختص