التهاب حاد في الشعب الهوائيه

رقم الاستشارة الطبية: 16393
تاريخ الاستشارة: 24 نوفمبر 2020
أجوبة: 3 / مشاهدات: 326
زائر
والدي كان بيعاني من تعب جامد و اتحجز في المستشفي باشتباه في كورونا و طلع منها بعد 5 ايام علي التهاب حاد في الشعب الهوائيه كتبولو علي زينك و فيتامين د و فيتامين سي و solupred وفضلنا شغلين علي الفيتامنيات ي جي حوالي 3 شهور و وقفنا solupred بعد اسبوعين و حب يبطل الفيتامينات بقا بيحس بغيامه علي عنيه ساعات وساعات جسمو كان بيترعش جامد و احساس بالهمدان و حتى النفس هو بيحس انو تعبان شويه لما بيطلع علي السلم بس طبعا احسن بكتير من الاول

فحضرتك شايف ايه يا دكتور و جزاكم الله كل خير يا رب

ليا سؤال تاني معلش هل في اي تاثير علي انو ياخد اسبوسيد او ريفو هو كان بيخدهم مره كلو ميفتكر قبل العياده و دلوقتي بطلهم هل يرجعلهم تاني وله هيكون في تاثير

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
سكر حديث و مش عالي

Dr. Hanaa Mohamed

أخصائي باطنية
ممكن يعمل تحليل فيتامين دال والكالسيوم وفقر الدم والغده الدرقيه لمعرفه سبب الهمدان وايضا كشف نظر وفحص قاع عين لمعرفه هل يوجد مشكله ام لا

Dr. Samar Essam

طبيب معتمد
غيامة العين مع رعشة الجسم و الهمدان و كل هذه الأعراض تدل على الإصابة بالسكري كما ذكرت و كذلك تدل على الإصابة بنقص فيتامين د و ينصح بالالتزام بتعليمات الطبيب و تجنب السكريات و الأطعمة المحتوية على الكربوهيدرات.. و الاستمرار على تناول أقراص فيتامين د على الأقل مدة 3 أشهر لحين ضبط مستواه... و بالنسبة للاسبوسيد أو الريفو فهو يتم تناوله كوقاية من حدوث تجلط مفاجئ و ينصح به الأطباء من بعد سن ال 50 كوقاية.. و لذلك ينصح بأخذ قرص بعد الغداء مباشرة يوميا.. مع التمنيات بدوام الصحة والعافية

Dr. Nada Rageb

طبيب معتمد
اعراض الاعياء بعد دور الكورونا تستمر لفتره وقد تتاثر بالسن ومناعه الجسم ورعشه الاطراف وغمامه العين قد تكون بسبب مرض السكرى وارتفاع مستوى السكر فى الدم عن الطبيعى ونقص فيتامين ب١٢ لذلك يجب الفحص الدقيق لدى طبيب باطنى وعمل تحليل صوره دم شامله وفيتامين ب١٢ وتحليل سكر صائم وفاطر وتراكمى ربما تكون بحاجه لتظبيط جرعه علاج السكر مع اخذ فيتامين ب١٢ الضرورى جدا للاعصاب والذى يقل امتصاصه مع ادويه السكرى مع الاهتمام بالغذاء الصحى المتوازن والاقلال من الكربوهيدرات وفحص نسبه الهيموجلوبين وعدم بذل مجهود عنيف والراحه قدر الامكان بالنسبه للاسبوسيد يفضل الاستمرار عليه بعد سن الاربعين للوقايه من الجلطات لاقدر الله