اكلي قليل واشبع من اقل كميه اكل بسبب عسر هضم وديدان

رقم الاستشارة الطبية: 13162
تاريخ الاستشارة: 28 سبتمبر 2020
أجوبة: 3 / مشاهدات: 1162
زائر
انا عندي مشكله في موضوع الاكل اكلي قليل جدآ ويشبع من اقل كميه اكل.. كشفت عند طبيب وخلاني عملت تحليل بول وبراز وطلع عندي عسر هضم وديدان واخدت علاج لمده ١٥ يوم ولسه عندي نفس المشكله مش بقدر اكل الكميه الطبيعيه من الاكل اكلي ضعيف جدآ
وانا جسمي رفيع وعايز اكل عشان ازود وزني ...

الجنس
ذكر
العمر
الطول
الوزن

Dr. Mohammed Al-Frras

اختصاصي بامراض وجراحة الاوعية الدموية
بعد التأكد من الشفاء من الديدان باعادة تحليل البراز يبدأ بتناول الطعام بالتدريج اي تزيد كمية الوجبة بالتدريج ويمكن استخدام مجموعة فيتامينات ومعادن بشكل منتظم يساعد على زيادة الوزن وفتح الشهية

Dr. Mohamed Abd Elhak

أخصائي نساء وتوليد
اهلا وسهلا بحضرتك.
وزن حضرتك أقل من الطبيعي فهناك نحافه شديده.
بما أن تحليل البراز طلع فيه سوء هضم فو السبب الرئيسي في النحافه.
يحب استشارة طبيب تغذية للفحص الطبي والتقييم ووصف نظام غذائي سليم لزيادة الوزن واستخدام الفيتامينات والمعادن والمكملات الغذائية والطعام الصحي السليم والاكثار من تناول الأطعمة الغنية بالنشويات والسكريات والاكثار من التسالي.
يجب استخدام هاضم وفاتح شهيه مثل دايجستين اقراص قبل الاكل بربع ساعة.

Dr. Amany Hosny

طبيب تغذية علاجية
طبعا بما ان فيه ديدان يجب اخذ علاج للديدان ومن ثم المشي علي نظام غذائي لزياده الوزن عليك بتناول وجبات متعدده في اليوم حتي لو بكميات قليله يعني ممكن خمس او ست وجبات يوميا
يمكن تناول خمس تمرات يوميا مغموسين في دبس البلح
ايضا اضف الخميره الي الزبادي يوميا بعد كل وجبه
الحليب كامل الدسم مهم جدا
ممكن تفطر ساندوتش موز بزبده الفول السوداني
ملعقه عسل بيها خميره يوميا
يمكنك اخذ الزيموجين فورا ثلاث مرات قبل الاكل او الدايجستين بعد الاكل ثلاث مرات
طبعا الاوميجا ٣ يوميا تزيد الشهيه
يمكن تناول نص قرص ترايكتين يوميا بعد الاكل
الزنكترون يوميا
وان شاء الله ستلاحظ الفرق