اعاني من السمنه الشديده مع ثبات الوزن

رقم الاستشارة الطبية: 12710
تاريخ الاستشارة: 22 سبتمبر 2020
أجوبة: 2 / مشاهدات: 264
زائر
اعاني من السمنه الشديده حيث وزنى 90 كجم وطولى 160 ومنذ فتره كبيره اتبع حميه غذائيه خسرت 10 كجم من 100 كجم والان 90 ولكنى منذ اسبوعين لدي ثبات وزن اي الادويه تناسبنى واى الانظمه الغذائيه افضل

الجنس
أنثى
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا

Dr. Amany Hosny

طبيب تغذية علاجية
طبعا حضرتك تعاني من السمنه فحساب كتله الجسم (BMI) ٣٥.١٥ وهذا يعني انكي تحتاجين لفقدان ٢٦ كيلو للوصول للوزن المثالي ٦٤.
حضرتك طبعا لم تذكري علي اي نظام دايت فمن الممكن انا كسر نظام الدايت بيوم فري او تغير نظام الدايت من الممكن اتباع نظام الصيام المتقطع فهو نظام سهل وفعل وبيعلي الحرق وهو صيام من ١٤-١٦ ساعه يوميا بما فيها ساعات النوم مثلا من ٨ مساء -١٢ ظهرا وتناول المشروبات بدون سكر نهائي مثل الشاي او القهوه او النسكافيه الساده
وباقي ٨ الساعات تتناولين وجبتين فقط تحتوي علي سعرات حراريه اقل مما يحتاجه جسمك يعني جسمك يحتاج الي ٢٤٨٢ كالوري يوميا حضرتك تاخذين وجبات قليله النشويات اقل مما تحتاجينه ٥٠٠-٨٠٠ كالوري

Dr. Rasha Gamal Eldin

أخصائي جلدية وتناسلية وتجميل وتغذية علاجية
مع ثبات الوزن ينصح بزيادة الحركة أو الرياضة
مع التقليل من النشويات والسكريات
وايضا ممكن تاخدي يوم اوف من الدايت بدون لغبطة زائدة ثم الرجوع للدايت
افضل دايت حاليا هو قليل الكربوهيدرات مع الصيام المتقطع
يجب إضافة السلطة مع كل الوجبات