بقالي فترة كبيرة بصحى يوميا عندي تشنجات في الرقبة وحاسس انها مستعده في اي وقت يجيلي شد عضلي قوي فيها وبالفعل الشد العصلي بيتكرر بمعدل كل تلات...

رقم الاستشارة الطبية: 42064
تاريخ الاستشارة: 19 أبريل 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 423
زائر
بقالي فترة كبيرة بصحى يوميا عندي تشنجات في الرقبة وحاسس انها مستعده في اي وقت يجيلي شد عضلي قوي فيها
وبالفعل الشد العصلي بيتكرر بمعدل كل تلات اسابيع - ورقبتي بتقف تماما مع الم طبعا كبير وبياخدله تلات ايام ولا حاجة ويخف
فانا طول الوقت حاسس انها مستعده مع حركة غلط او نومة غلط او حركة عنيفة او مفاجئة انه يجيلي شد عضلي فيها

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
عمل مكتبي
الحالة النفسية
سليم
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لم ازور طبيب

Dr Samah Mosaad

أخصائي باطنة
عليك بعمل أشعةعلى الفقرات العنقية وعمل مساج لعضلات الرقبةو الوجه واستخدام موف دهان موضعى وسبوندكس ك مرة يومياً وريباريل ق مرتين يوميا ومليجا ق مرتين يوميا ومراجعةطبيب العظام وربنا يعافيك

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
بقالي فترة كبيرة بصحى يوميا عندي تشنجات في الرقبة وحاسس انها مستعده في اي وقت يجيلي شد عضلي قوي فيها
وبالفعل الشد العصلي بيتكرر بمعدل كل تلات اسابيع - ورقبتي بتقف تماما مع الم طبعا كبير وبياخدله تلات ايام ولا حاجة ويخف
فانا طول الوقت حاسس انها مستعده مع حركة غلط او نومة غلط او حركة عنيفة او مفاجئة انه يجيلي شد عضلي فيها
أهلاً بك
قد يكون السبب أما شد عضلي شديد نتيجة النوم أو الجلوس بطريقة خاطئة ، أو قد يكون السبب هو انزلاق غضروفي في الفقرات العنقية، لذا من الضروري عمل أشعة رنين مغناطيسي على الفقرات العنقية، و يمكن استخدام العلاج الآتي مؤقتاً لحين عمل الأشعة و العرض على طبيب اختصاصي أمراض عظام و عمود فقري
R. Milga tab
قرص كل 12 ساعة لمدة أسبوعين
R. Meloxicam tab
قرص كل 12 ساعة لمدة أسبوعين
R. Radian massage cream
مساج مرتين يوميا لمدة أسبوع
نتمنى لكم السلامة والعافية