ابحث عن حمل نتيجة فحص الصبغة (USING WATER-SOLUBLE CONTRAST MEDIUM) REVEALED The cervical canal and internal os are normal in caliber The...

رقم الاستشارة الطبية: 40808
تاريخ الاستشارة: 22 مارس 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 715
زائر
ابحث عن حمل
نتيجة فحص الصبغة:

(USING WATER-SOLUBLE CONTRAST MEDIUM) REVEALED: The cervical canal and internal os are normal in caliber.
The uterine cavity is normal size and smooth outline. No filling defects are seen.
Both Fallopian tubes are patent showing normal course and caliber with free immediate spilling of contrast. There was no resistance felt during the injection.
The control film shows good peritoneal smearing with no evidence of loculation of the amount of spilled contrast.
IMPRESSION
Normal examination, US is recommended to exclude anteverted uterus.

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
الحالة النفسية
مقبولة
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
ادوية
تشخيص الطبيب
لا يوجد بعد

المرفقات

  • 6AC8CAB8-CF6A-4894-8130-7E43E2069A54.jpeg
    6AC8CAB8-CF6A-4894-8130-7E43E2069A54.jpeg
    1.8 MB · المشاهدات: 219

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
ابحث عن حمل
نتيجة فحص الصبغة:

(USING WATER-SOLUBLE CONTRAST MEDIUM) REVEALED: The cervical canal and internal os are normal in caliber.
The uterine cavity is normal size and smooth outline. No filling defects are seen.
Both Fallopian tubes are patent showing normal course and caliber with free immediate spilling of contrast. There was no resistance felt during the injection.
The control film shows good peritoneal smearing with no evidence of loculation of the amount of spilled contrast.
IMPRESSION
Normal examination, US is recommended to exclude anteverted uterus.
أهلاً بك خديجة
الأشعة تفيد أن الرحم و الأنابيب طبيعية ، لا يوجد أي خلل بها ، نتمنى لكم السلامة والعافية.

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، الأشعة بالصبغة ولله الحمد سليمة ولايوجد اي انسداد علي طول الجهاز التناسلي ، ويوصي بعمل سونار للتأكد من أن الرحم مائلا للأمام كما هو طبيعي وذلك توصية طبيب الأشعة المرفقة
ننصحك بعمل فحص للهرمونات وعمل تحليل للسائل المنوي لزوجك لاكتشاف أسباب تأخر الحمل