لاحظت الم فى فتحة الشرج و حرقان أو حكه من حوالى ٣ شهور استمر يومين كده و هدى و بعدها بفتره مش طويله على أول شهر ديسمبر لاحظت خروج دم مع البراز و

رقم الاستشارة الطبية: 39211
تاريخ الاستشارة: 24 فبراير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 381
زائر
لاحظت الم فى فتحة الشرج و حرقان أو حكه من حوالى ٣ شهور استمر يومين كده و هدى و بعدها بفتره مش طويله على أول شهر ديسمبر لاحظت خروج دم مع البراز و على مدار الشهرين دول من ديسمبر لحد دلوقتى اتكرر الموضوع حوالى ٦ أو ٧ مرات يعنى كان بيتكرر كل أسبوعين أو اكتر شويه من غير الم مش بحس بألم غير قليل، مع وجود إمساك احيانا لكن مش شرط ينزل دم وقت الإمساك ممكن ينزل من غير إمساك و كان مش دايما الدم بيكون مع البراز ممكن الاقيه على المناديل ميخرجش مع البراز و ده كان الاغلب يعنى ملاحظتش دم فى البراز غير ٣ مرات منهم بس مع العلم انى كنت باكل شطه كتير على مدار الفتره اللى قبل ما يحصل ده لكن حاولت اقللها بعد ما ده حصل مع العلم اني عندي احساس بحكة دلوقتي وانا بنت عندي ١٩ سنة

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبة

Dr Reham Ali

أخصائي الأمراض الصدرية
السلام عليكم
مرحبا بك
هذه اعراض الاصابة بالبواسير و تحدث بسبب تمدد الاوعية الدموية حول منطقة الشرج بسبب السمنه أو العامل الوراثى و تزيد مع الحمل أو وجود الاسهال او الامساك المزمن و من الممكن ان تؤدى الى الانميا عليكى بعمل تحليل للبراز و الدم الخفى فى البراز
عليكى بتغيير عاداتك الغذاية و تناول الطعام الغنى بالالياف مثل الخضروات و الفواكه و الحبوب الكامله و الاكثار من شرب الماء مع مراجعة طبيب الجراحه للفحص و إستخدام العلاج المناسب