حالة غريبة عندما تنتابنى تجعلنى ابتعد عن الناس وافضل عدم التواصل معهم علشان بكون فى الوقت ده زى اللى مش لاقى الكلام اللى اقوله وأتعثر فى الكلام...

رقم الاستشارة الطبية: 37685
تاريخ الاستشارة: 25 يناير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 321
زائر
أعاني من حالة غريبة عندما تنتابنى تجعلنى ابتعد عن الناس وافضل عدم التواصل معهم علشان بكون فى الوقت ده زى اللى مش لاقى الكلام اللى اقوله وأتعثر فى الكلام وأفقد تركيزى واحس ان لسانى بيسبقنى فى اللى عايز اقوله وده على غير شخصيتى وده بيجعلنى ابذل مجهود اثناء الكلام واتماسك حتى احافظ على صورتى اللى هما يعرفونى بيها وابتعد عن اى تواصل بأى وسيلة وأؤجل تواصلى مع الناس الى ان اجد نفسى على الحالة المرجوة و اتمنى ان اليوم اللى بشعر فيه بالحالة دى يمر علشان اخرج من الوضع ده لدرجة انى بدأت اربط اللى بيحصلى ده بعدد ساعات نومى
وبالفعل اغير عدد ساعات نومى لوقت محدد وعندما اسيقظ اجد نفسى على طبيعتى وبشخصيتى الحقيقية ولكن لم يدوم هذا طويلا فبعد ان أُثبت هذا القدر من وقت النوم للاسف اجد نفسى بعد ايام قليلة حوالى اسبوع على الحالة السيئة التى تجعلنى ابتعد عن التواصل مع الناس وابدأ من جديد أغير عدد ساعات نومى وايضا وضعيات نومى من جديد و فى البداية وفى الايام الاولى اجد نفسى على حالتى الطبيعية وبعد ايام محدودة من الثبات على هذا القدر من النوم اجد نفسى اعانى من جديد وهكذا فى كل مرة وتجدد المعاناة
ولا اعرف ماذا يحدث ووصلت لدرجة اننى لم استطيع ان اتنبأ بالحالة التى سوف استيقظ عليها واعتدت ان اظبط نفسى على حالتى التى سأستيقظ عليها هل سأكون على حالتى الطبيعية ومن ثم اتواصل مع الاخرين واقوم بإجراء اتصالاتى الهاتفية حتى مع أهلى وأمارس انشطتى اليومية بالشكل الطبيعى أم اننى سأستيقظ على الوضع الذى أعانى منه وأؤجل كل شئ الى ان اجد نفسى على طبيعتى اللى الناس عرفتنى بيها ؟

وايضا اجد الناس من حولى لا يتأثرون اذا زادت عدد ساعات نومهم او قلت واقصد بهذا شخصياتهم لكن انا فمختلف تتغير حالتى وشخصيتى سواء بالزيادة او بالنقصان وابقى على نفس الحالة الى ان ينتهى اليوم

اتمنى اكون عرفت اوضح لكم ما اعانى منه
وارجو منكم ان تفيدونى بتشخيص حالتى وتنقذونى من معاناتى وهل ممكن اكون بعانى من الرهاب الاجتماعى ؟
واسف للاطالة ولكم جزيل الشكر

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
معلم
الحالة النفسية
فى احسن حال عندما اكون على طبيعتى وحالة نفسية سيئة عندما لم اكون على طبيعتى
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لم ازور اى طبيب

Dr Doaa Amer

أخصائي الجلدية والتجميل والليزر
السلام عليكم
اعتقد ان هذه الحاله تتعلق بالمزاجيه وهذا موجود في شخصيتك ولكن لم تدركه الا متأخر
لذلك عليك التغافل عن هذه المشكله وايضا الإقلاع عن التدخين والمشروبات الكحوليه ان كنت معتادا عليها
والتقرب من الأشخاص المحبين لك وتوطيد العلاقه مع زوجتك واولادك اكثر
وتعلم فن التغافل ،تغافل عن أراء الناس ،تغافل عن مواقف مزعجه حتي تعيش حياه هادئه
تحياتي