لو سمحت عندي خرايخ بتطلعي كتير كل فتره بزات في الاماكن اللي فيها غدد يعني او خراج كان في رقبتي كانوا تلاته في الغده اللمفاويه وبعد فتره طلعلي في...

رقم الاستشارة الطبية: 36787
تاريخ الاستشارة: 8 يناير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 245
زائر
لو سمحت عندي خرايخ بتطلعي كتير كل فتره بزات في الاماكن اللي فيها غدد يعني او خراج كان في رقبتي كانوا تلاته في الغده اللمفاويه وبعد فتره طلعلي في الغده الدمعيه للعين وحاليا طالعي تحت الابط ومع العلم كلهم كبار واول واحد عملتله عمليه جراحيه كبيره عايزه ايه السبب او اواي كان في حاجه في جسمي ليها سبب

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا اعمل
الحالة النفسية
اا
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا

Dr Doaa Amer

أخصائي الجلدية والتجميل والليزر
السلام عليكم
هذه الحاله تسمي chronic abcess بمعني
لو سمحت عندي خرايخ بتطلعي كتير كل فتره بزات في الاماكن اللي فيها غدد يعني او خراج كان في رقبتي كانوا تلاته في الغده اللمفاويه وبعد فتره طلعلي في الغده الدمعيه للعين وحاليا طالعي تحت الابط ومع العلم كلهم كبار واول واحد عملتله عمليه جراحيه كبيره عايزه ايه السبب او اواي كان في حاجه في جسمي ليها سبب
بمعني ظهور الخراريج باستمرار ف الجسم في أماكن متفرقه
وذلك يرجع الي ضعف المناعه بالجسم بسبب تناول أدوية تحتوي علي نسبه عاليه من الكورتيزون او بسبب مرض السكري او أمراض بالدم او أمراض المناعه الذاتيه
لذلك عليكي بعمل بعض الفحوصات لتحديد السبب
Cbc
ANA
A1C
مع الاهتمام بالنظافة الشخصيه والابتعاد عن الأماكن المزدحمه او المعرضه للعدوي باستمرار
وشكرا