حرقان في فتحة الشرج

رقم الاستشارة الطبية: 36243
تاريخ الاستشارة: 27 ديسمبر 2021
أجوبة: 5 / مشاهدات: 653
زائر
انا كان عندي نزله معويه وكان عندي امساك وسهال وكت بقعد في الحمام كتير بس دلوقتي كشفت وبقيت كويس بس كل ما اخش الحمام فتحة الشرج بيكون فيها حرقان كدا خايف لتكون البواسير

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول

Dr Heba Salaheldin

أخصائي رعاية
عليكم السلام ورحمة الله
كثرة الامساك والاسهال تسبب الواسير والشرخ الشرجي
اولا تجنب الامساك نهائيا وتنظيم عملية الاخراج بشكل يومي
شرب كميه كافيه من المياه يوميا
الفنترن قرص قرصين صباحا ومساءا
اوجمنتين ١ جم كل ١٢ ساعه لمدة خمس ايام
سيديبروكت دهان مرتين يوميا
استخدام مياه دافئة بعد كل عمليه اخراج
الابتعاد عن الاطعمة الحارة قدر الامكان

زائر
السلام عليكم انا سئلت هنا قبل كدا وفي دكتوره ردت عليا شكرا انا دلوقتي الم الشرج عندي يعني لما اخش الحمام و ممكن يقعد معايا الالم دا لنص يوم وبعدها يروح بس كل ما اخش الحمام كدا بقالي علي الفتره دي اكتر اسبوع وهو جالي الام دا قبل كدا وخف في مده اقل من اسبوع اسم المرهم الي باخده لجنوكايين و GOBA

زائر
انا كشفت وطلع عندي بواسير صغيره والدكتور قالي بنسبة 50 في الميه ممكن تخف ولو مختفش هيكون في عمليه هي البواسير الصغيره بتخف يعني ولا لا

Dr Doaa Amer

أخصائي الجلدية والتجميل والليزر
السلام عليكم
اه بإذن الله تخف مع تجنب رفع الأشياء الثقيله وتجنب الإمساك وتناول ملينات طبيعيه مثل الجرجير والبقدونس والبرتقال والالبان مع تناول دواء لاكتيولوز ملعقه كبيره مرتين يوميا واستخدام علاج للبواسير R/daflon 500 Mg tab
ق مرتين يوميا
R/Neohealer cream
دهان لفتحة الشرج مرتين يوميا
وشكرا

Dr Marwa Ibrahim

وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته ، يجب العرض علي طبيب الجراحة لمعرفة اذا كنت مصاب بالشرخ الشرجي ام انها بواسير فقط مع تحديد مرحلة البواسير
كما يمكنك استعمال مرهم neohaemorrhan فهو افضل من حيث التركيب والمفعول ، يمكنك استعماله ثلاث مرات مع اقراص daflon 500 مرتين يوميا