انا في الشهر التامن من الحمل وبدات بأول جرعه ل حقن الرئة dexamethasone وبعد ٣ ل ٤ ساعات منها بداء مغص جامد واسهال وراح ونمت وصحيت على نفس الوجع...

رقم الاستشارة الطبية: 36162
تاريخ الاستشارة: 25 ديسمبر 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 406
زائر
انا في الشهر التامن من الحمل و بدات بأول جرعه ل حقن الرئة dexamethasone و بعد ٣ ل ٤ ساعات منها بداء مغص جامد واسهال وراح و نمت وصحيت ع نفس الوجع و الاسهال نع حموضه جامده و حرقان ف المعده هل ده بسبب الحقن وله لا و اي الحل مع الحرقان والحموضه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
65.8
طبيعة العمل
لا يوجد
الحالة النفسية
تمام
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
فيتامينات الحمل و حقن الرئة ف الفتره الحاليه

Dr Marwa Ibrahim

الاخت الكريمة ، لا تسبب حقن ديكساميثازون حدوث مغص او اسهال ولكن يمكن ان يسبب زيادة حموضة المعدة مع الجرعات الكبيرة ، ربما انط مصابة بالتهاب بالمعدة او نزلة معوية
يمكنك تناول العلاج التالي
Pantoloc 20mg قرص مرتين قبل الامل بنصف ساعة
Antinal caps كبسولةثلاث مرات بعد الاكل
Spasmodigestin قرص ثلاث مرات بعد الاكل