ارتفاع الكوليسترول الكلي في نتائج التحاليل

رقم الاستشارة الطبية: 13269
تاريخ الاستشارة: 30 سبتمبر 2020
أجوبة: 5 / مشاهدات: 406
زائر
والدتي عندها ٥٢ سنه نسبه كوليسترول الكلي ٢٥١ وكوليسترول الضار ١٧٧ ودهون ثلاثيه ١٣٢ وكوليسترول نافع ٤٧ اخدت برشام روزوفاستاتين ٢٠ حبه كل يوم لمدة شهرين انزيمات الكبد كويسه عملت تحليل بعد شهرين نسب تحاليل الدهون كلها بقت طبيعيه لكن انزيمات الكبد رفعت Gpt 73.6 .Got 38.4 قللت جرعة ل١٠ وحبه يوم ويوم لا وبعد شهرين نتيجه انزيمات الكبد طبيعيه Gpt 21.5.Got 23.7 لكن الكوليسترول الكلي ارتفع تاني ب ٢٠٠٦ وكوليسترول ضار ١٣٣ وكوليسترول نافع ٣٨.٧ والدهون الثلاثيه ١٧٢.٥ علما انها مكنتش مرتفعه خالص قبل كده في تحاليل

الجنس
أنثى
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
فيتامين د وكالسيوم وبرشام روزوفاستاتين ١٠

Dr. Mohamad Ahmed

اخصائي أورام وأمراض الدم وزرع النخاع العظمي
محتاجه تزود جرعة روزفاستاتين ل٢٠ مجم تاني مع الامتناع عن تناول الأطعمة التي تحتوي على نسبة عالية من الدهون والاكثار من البروتين مع متابعة أنزيمات الكبد وفي حالة الزياده ممكن تمشي على يوم قرص ٢٠ ويوم قرص ١٠ وذلك بعد مراجعة طبيب الكبد والجهاز الهضمي

Dr. Moshira Hussein

طبيب جلدية
ارتفعت الدهون مرة ثانية بسبب تقليل الجرعة.
تاخد روزوفاستاتين ١٠ كل يوم وتعيد التحليل

Dr. Hanaa Mohamed

أخصائي باطنية
الوالده محتاجه تبتعد عن الدهون في الأكل نهائي واكلها كله بزيت زيتون وكميته قليله خالص ولازم تعمل رياضه زي المشي ساعه كل يوم مع تناول الحبوب بجرعه 10 ملجم كل يوم في المساء

Dr. Sozy Desoky

استشاري طب أسرة
هل في مشاكل بالغده الدرقية أو تورم بالجسم
يجب تضبط الأكل والإكثار من تناول الخضروات والفواكه والزبادي قليل الدسم وممارسة الرياضه والمشي
ويجب إنقاص الوزن
ممكن نضيف أقراص الثوم على الريق قرص يوميا لمده 3 شهور
ونضيف أقراص فينوفيبرات لعلاج الدهون الثلاثية Tricorاسمه التجاري
300 مجم مره يوميا لمده 3 شهور

Dr. Marwa Amr

أخصائي طب الأسرة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
يجب أن تأخذ والدتك روزفاستاتين ١٠ أقراص قرص واحد يوميا
وبالنسبة لارتفاع أنزيمات الكبد فهذه الزيادة لا تقلق ولا تستدعي تعديل جرعة العلاج ولكن طالما بدأت علاج كوليسترول فلا يجب إيقافه ولكن يمكن تعديل جرعاته على حسب نتيجة التحاليل
و ألف سلامة على والدتك