آلام شديدة في الرقبة مع اصوات طقطقه غريبة

رقم الاستشارة الطبية: 13632
تاريخ الاستشارة: 7 أكتوبر 2020
أجوبة: 3 / مشاهدات: 602
زائر
عندي الآم شديدة في الرقبة منذ سنه عبارة عن اني لازم اطق رقبتي كل شويه وبقعد احركها كتير وبتطلع اصوات طقطقه غريبة عملت حجامه وطقلي اياها وعملي مساج ومفيش فايده حطيت جميع انواع المراهم واخدت جميع المسكنات والوجع لسه زي ماهو بحس ان في حاجات جوا الرقبه مشدوده وهتتقطم ارجوكم حل يريحني

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr. Sozy Desoky

استشاري طب أسرة
يجب عمل تحليل فيتامين د أولا وعمل أشعة x Ray على الرقبة والجلوس بأوضاع صحيحه وعمل تمارين لتقوية عضلات الرقبة

Dr. Mohamad Ahmed

اخصائي أورام وأمراض الدم وزرع النخاع العظمي
ألف سلامة لحضرتك
الطقطقه دي عادة غير صحية ممكن تؤدي لاقدر الله الي انزلاق غضروفي وينصح بعمل رنين مغناطيسي على الفقرات العنقية وعمل تحليل مستوى الكالسيوم و فيتامين د ومراجعة طبيب مخ اعصاب

Dr. Samar Essam

طبيب معتمد
ينصح بعمل اشعة رنين مغناطيسي ع الرقبة و عرضها على طبيب العظام المختص و يجب التوقف عن تحريك الرقبة بطريقة خاطئة أو طقطقتها لأن ذلك يؤثر على صحة العظام و الأعصاب المغذية للرقبة.. و أفضل حل هو عمل الأشعة لتحديد سبب الألم فقد تعاني من خشونة بالعظام بالرقبة أو التهاب الأعصاب المغذية لها.. و تجنب النوم على وسادة مرتفعة و يفضل النوم بدون وسادة.. أو الجلوس بطريقة خاطئة.. مع التمنيات بالشفاء العاجل