لا استطيع النوم حتى بعد زيادة جرعة نايت كالم

رقم الاستشارة الطبية: 30569
تاريخ الاستشارة: 23 سبتمبر 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 1225
زائر
انا عندي مشكله في النوم من سنه و نص من قبل الكورونا بشهر لا استطيع ان انام.

جبت نايت كالم ٣ مج و كنت بنام عليه بس بعد مده زودت الجرعه ل ٢ حبوب و زودتها تاني لحد ما وصلت ل ٤-٥ في المره علشان انام

ذهبت لدكتور و كتبلي serpass 100 mg و remeron 30 mg فضلت كده شهرين لحد ما تعبت الدواء جابلي هذيان و رعشه في الجسم والاطراف خصوصا و كنت حاسس ان في حاجه مسيطره علي دماغي فوقفت الاتنين و رجعت للنايت كالم ٣ مج ٤-٥ حبوب علشان انام

كنت محتاج حل ان امكن

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
مهندس
الحالة النفسية
طبيعيه
أمراض مزمنة
رعشه في الاطراف عند التوتر والزحمه
أدوية مستخدمة
نايت كالم ٣مج
تشخيص الطبيب
اعطاني serpass 100 و remeron 30 و زودوا الرعشه والتعب و وققفتهم بعد شهرين

Dr Michael Waheed

أخصائي الأمراض العصبية والطب النفسي وعلاج الإدمان
اختيار النايت كالم كان خاطئا من البداية
حيث انه سريع المفعول، له حل سريع للقلق والأرق ، يفقد مفعوله مع الوقت، لذلك يسبب الإدمان بعد استخدام ٢-٣ أسابيع مستمره
عليك تقليل جرعة النايت كالم تدريجيا
والبدأ في استخدام عقار آخر مثل الكيوتابكس أو ليبونكس ٢٥ ملج نص قرص أو قرص كامل مساء مع ٢-٣ اقراص نايت كالم لمدة أسبوع، ثم تقلل جرعة النايت كالم إلى قرص ثم يوقف، حتى لا تشعر باللاعرض الانسحابية.
شفاك الله وعافاك