سبب ضعف الرجل اليمنى وقصرها عن اليسرى

رقم الاستشارة الطبية: 24869
تاريخ الاستشارة: 9 يونيو 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 273
زائر
منذ ولادتي وانا رجلي متتفردش نهائي وظللت لاتستطيع المشي وكل سنة تنزل قليلا علي الارض حتي سن سبع سنوات عملت جلسات كهربية علي الركبة حتي تنزل اكتر وتوقفت لصعوبتها والمها الشديد ومرت الايام وظلت قصيرة ولا استطيع وضع قدمي علي الارض وكانت السبب في وقوعي علي الارض حتي عند ١٢ سنه وعملت عملية في الركبة واتفردت رجلي جامد بس المشكلة كانت بتثني لوحدها وتوقعني ومازالت اقصر ب٢ سم فبعرج قليلا المشكلة كمان أن ركبتي السليمة بتوجعني مع السن والحركة والسند عليها عاوزه اعرف ده ايه والضعف العام اللي فيها ده ايه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
لم يخبرني

Dr. Alsaeed Muhammad

أخصائي طب الأسرة
الف سلامة اولا المشكلة قد تكون فى الجهاز الحركى المتكون من عظام و عضلات و مفاصل و اعصاب تحركها اما العظام فعن طريق الاشعة العادية من الممكن معرفة السبب و اما العضلات فبعض الامراض الوراثية تؤدى الى تليف و تحجر و ضعف بالالياف العضلية و تفقد العضلة وظيفتها من فر الركبة و يطغى عمل العضلات المعاكسة فى الجهة الاخرى من الساق و تؤدى الى انثناء الركبة و العلاج الطبيعى يستطيع ان يحرز بعض التقدم مع الجلسات الكهربية اما الاعصاب فلا بد ان نقوم برسم عصب للساق المعنية لمعرفة مدى سلامة العصب المغذى و اخير ا ان كنتى لم تتزوجى بعد فانا انصحك باجراء مسح حمض نووى لانه من الممكن ان يكون ما لديكى هى مرض وراثى يصيب العضلات بعد الولادة و قد تنقليه لاطفالك و شكرا