خمول الغدة الدرقية مع زيادة الوزن و تساقط الشعر

رقم الاستشارة الطبية: 13922
تاريخ الاستشارة: 13 أكتوبر 2020
أجوبة: 2 / مشاهدات: 594
زائر
السلام عليكم
انا لو اخدت الثيروكسين نسبه 25 لان عندي كل اعراض خمول الغده وزياده الوزن مفيش اي حرق مع الدايت رياضه ودايت وقت طويل جدا علي العلم اني عملت الغده من 8شهور كانت tsh3.57 وحاليا الtsh4.32 هل لو اخدته شهر هينفع اوقغه لو النسبه اتحسنت وله هترجع تاني او ممكن يحصل مشاكل في الغده انا خايفه جدا اخده بس جربت كل حاجه مفيش اي نزول غير سقوط الشعر وباخد مكملات بردوا مفيش نتيجه.

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
76.5
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لا يوجد

Dr. Moshira Hussein

طبيب جلدية
مستوى هرمون tsh فى الحدود الطبيعبة فى كلا الفحصين.
يجب قبل البدء فى تناول الثيروكسين التأكد من تشخيص خمول الغدة الدرقية ويمكن عمل فحوصات anti TPO ab, anti thyroglobulin ab FT3, FT4.
هذه الاعراض يمكن أن يسببها أيضا نقص الفيتامينات وبالأخص نقص فيتامين د يمكنك عمل تحليل فيتامين د

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
تحليلك tsh على حسب نسب المختبر فتوجد اختلافات طفيفة بين المعامل بعض المختبرات 5 هو الحد الاعلى للطبيعي وبعضها 4
يعنبر تحليلك على الحافه ولاعطاء رأي لابد من
عمل Ft4 ft3 لتحديد اذاكنتي تحتاجين علاج ام لا
ولا انصحك تاخذين الثيروكسين لمجرد المساعدة في تخفيض الوزن بدون احتياج للغدة
والافضل لتخفيض وزنك عمل حميه سعرات
والاكثار من شرب المياه مع المداومه على التمارين الرياضية
وانصحك ايضا بعمل صورة دم كامل لاستبعاد فقر الدم وفيتامين د لان له دور في السمنه وتساقط الشعر ايضا