حكه في فتحه الشرج بعد علاج تجلط دموي فى البواسير

رقم الاستشارة الطبية: 27397
تاريخ الاستشارة: 22 يوليو 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 557
زائر
دلوقتى انا كان عندى تجلط دموى فى البواسير و روحت للدكتور و أعطاني علاج دافلون و مرهم بروكتو 4 و مشيت على العلاج لمده اسبوعين بعد الاسبوعين و خلصت العلاج حاسس فى حكه جامدة جدا فى فتحه الشرج و حواليها فا كنت عايز اعرف ايه السبب و ايه الحل

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
كهرباء زياده على المخ

Dr Dina Hamdy

طبيب باطنة
تحياتي لك

إن هذه الحكه قد تكون نتيجة للبدء في الشفاء وبدايه تكون قشره حول البواسير وهذه علامه جيده ولكن يجب عدم حدوث إمساك منعااا لحدوث تمزق جديد وظهور بواسير أخرى وعدم الحك بشكل قوي منعا لاإله هذه القشرة...

مع تمنياتي لكم بالشفاء العاجل...

Dr Yasser Gomaa

استشاري الجراحة العامة
مرحباً..
اذا كانت البواسير محتقنه فهي من الدرجه الرابعه وعندما تآخذ علاج تتحسن وتصبح من الدرجه الثالثه أو الثانيه ولذلك استخدام العلاج قد يستمر لمده شهر مع عدم وجود إمساك مزمن وأنصح باستخدام FERZYDERM كريم لأنه يساعد علي معالجه الحكه هذه ومفيد في رفع البواسير.. أما اذا كان هناك خروج لقطعه لحميه حول الشرج فقد تحتاج لاجراء عمليه البواسير.. أنصح حضرتك بمراجعه طبيب جراحه متخصص