تأخر الدورة الشهرية رغم التوقف عن تناول حبوب لاكتيفينور

رقم الاستشارة الطبية: 25470
تاريخ الاستشارة: 19 يونيو 2021
أجوبة: 3 / مشاهدات: 3594
زائر
انا بطلت برشام لاكتيفينور من يوم 20/5 والدورة الشهرية منزلتش لحد الان عملت اختبار حمل منزل من حوالي اسبوعين طلع شرطتين بس الشرطة التانية خفيفة وعملت بعدها اختبار حمل بالدم طلع مفيش حمل من حوالي عشر ايام مع العلم انا معاي بنت بترضع عندها سنة وشهرين وبحس اوقات مغص تحت سرتي ووجع في ظهري

كنت اخد برشام لاكتيفينور بتاع منع الحمل، اول ما الشريط يخلص باخد الشريط اللي بعده على طول، ما كنت اوقفه خالص.

اخر تحليل دم كان يوم 9/6 وطلع مفيش حمل وانا وقفت البرشام يوم 20/5

والرضاعة طبيعية، الطفلة عندها سنة وشهرين والدورة لم تاتي لحد الان

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
املاح
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
كان عندي حصوة من فترة كبيرة جدا واخدت علاج وبقيت كويسة

Dr. Nabila abd elsalam

استشاري طب الأسرة
السلام عليكم استخدام حبوب منع الحمل أثناء الرضاعة ممكن ان تسبب عدم نزول للدورة خصوصا مع انتظام الرضاعة والشعور بالمغص والم أسفل الظهر يرجع إلى تقلصات بالرحم وعليك الانتظار شهر من توقف الحبوب حتى تنتظم الدورة في النزول

Dr. Basmah El Said

أخصائي باطنة
أنصحكي بإعادة اختبار الحمل بالدم مرة أخري. فإذا لم يوجد حمل فيعتبر هذا التأخير نتيجة تغيير في الهرمونات قد يرجع سببها إلي الرضاعة الطبيعية.

التعديل الأخير:

Dr Yasmeen Elhasany

Family Physician
ننصح باعاده اختبار الحمل في الدم لتاكيد انه لايوجد حمل وعمل سونار مهبلي للاطمئنان علي المبيض وانه لا يوجد اي تكيسات والاطمئنان ايضا علي الرحم ثم اختيار وسيله منع حمل اخري مناسبه وافضلهم من حيث الامان هو اللولب ولكن هذا يعتمد علي اختيارك انت والمناسب لك ما يحدده طبيب تنظيم الاسره