امساك مزمن وشرخ وبواسير بعد الولادة

رقم الاستشارة الطبية: 21657
تاريخ الاستشارة: 19 مارس 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 291
زائر
انا والده من ٣ شهور و أعانى من امساك مزمن و شرخ و بواسير و كشفت كتير و مشيت على. علاج كتير و بمجرد ما العلاج ينتهى يرجع الامساك و ممكن اقعد بالايام بدون دخول الحمام عملت تحليل غده درقيه و جرثومه المعده و طلع عندى جرثومه و اخدتلها علاج بس حاليا تعبانه جدا من الامساك و الشرخ و البواسير

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
لعلاج الامساك المزمن ينصح بالاكثار من شرب المياه و تناول الاغذيه الغنية بالالياف مثل الخضروات و الفواكه
و يمكن تناول علاج constapride2 mg مرتين يوميا
و بالنسبه للشرخ والبواسير على حسب درجة البواسير يتم تحديد العلاج
دوائي بالتحاميل او جراحي
و تحتاجين لتقييم حالتك لدى طبيب جراحه وعمل فحص شرجي

Dr. Basma Abdelrazek

أخصائي أمراض النساء والتوليد
يجب مراجعه طبيب الجراحه اذا كانت البواسير والشرخ يحتاجون جراحه فافعليها ..كلى طعام ملى بالالياف مثل الخضار والجرجير والسواءل الكثيرة والزبادى .ظبطى وجباتك قللى النشويات .قومى بالرياضه يوميا ..قومى باخد لبوس جليسرين شرجى يوميا ..واخير قومى بعمل الرياضه ستحسن الهضم مع شرب الماء والسوايل الكثيرة